چارچوب نظری و پیشینه پژوهش هوش هیجانی که در آن به بررسی مبانی نظری و پیشینه تحقیقاتی موضوع پرداخته می شود. کنترل عاطفه و احساس در جهت هدایت رفتار برای برقراری ارتباط موثر با همکاران، سرپرستان به منظور بهبود کیفیت از نتایج کار(Sarboland,2012). ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻫﺪف ﻫﺮ ﺳﺎزﻣﺎﻧﻲ دﺳﺘﻴﺎﺑﻲ ﺑﻪ ﺑﺎﻻﺗﺮﻳﻦ ﺳـﻄﺢ ﺑﻬﺮه وري ﻣﻤﻜﻦ ﻳﺎ ﺑﻬﺮه وري ﺑﻬﻴﻨﻪ اﺳﺖ. ﻋﺎﻣﻞﻫﺎي ﻛﺎرآﻣﺪ در ﺑﻬﺮه وري ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از:

ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ، اﺑﺰار، روش ﻫﺎي اﻧﺠﺎم ﻛﺎر و ﻧﻴﺮوي اﻧﺴﺎﻧﻲ. ﺑﻲ ﮔﻤﺎن ﻧﻴﺮوي اﻧﺴﺎﻧﻲ ﻣﺎﻫﺮ و ﻛﺎرآﻣﺪ یکی از ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ اﺑﺰارﻫﺎ ﺑﺮاي رﺳﻴﺪن ﺑﻪ ﻫﺪف ﻫﺎي ﺳﺎزﻣﺎن اﺳﺖ زﻳﺮا ﻧﻴﺮوي اﻧﺴﺎﻧﻲ ﻧﻘﺸﻲ ﻣﻬﻢ در اﻓﺰاﻳﺶ و ﻛﺎﻫﺶ ﺑﻬﺮه وري ﺳﺎزﻣﺎن دارد ﻳﻌﻨﻲ اﮔﺮ ﺳﺎزﻣﺎن از ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ و ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﻓﻨﺎوري و اﻣﻜﺎﻧﺎت ﺑﺮﺧﻮردار ﺑﺎﺷﺪ، اﻣﺎ ﻓﺎﻗﺪ ﻧﻴﺮوي اﻧﺴﺎﻧﻲ ﻣﻮﻟﺪ و ﺑﺎ اﻧﮕﻴﺰه ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﻪ ﻫﺪف ﺧﻮد ﻧﺨﻮاﻫﺪ رﺳﻴﺪ. ﻋﺎﻣﻞ ﻫﺎی ﻣﺘﻌﺪد ﻛﺎراﻳﻲ اﻓﺮاد را در ﺳﺎزﻣﺎن ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻗﺮار ﻣﻲ دﻫﺪ ﻳﻜﻲ از ﻋﺎﻣﻞ ﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ رﻓﺘﺎر ﺳﺎزﻣﺎﻧﻲ ﻫﺮ ﻓﺮد را ﺑﻪ ﺷﺪت ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻗﺮار ﻣﻲ دﻫﺪ ﻫﻮش ﻫﻴﺠﺎﻧﻲ اﺳﺖ (جهانیان، 1390).

 

 

 

 

هوش، مجموعه توانایی های شناختی است که به ما امکان می دهد تا نسبت به جهان اطراف آگاهی پیدا کنیم و یاد بگیریم که چگونه مسائل را حل کنیم. بیشتر افراد بر این باورند که مدیران موفق، افرادی با بهره هوشی بالا هستند. این در حالی است که به عقیده ی گلمن بهره هوشی در بهترین حالت حداکثر 20 درصد در پیش بینی موفقیت یک مدیر سهم داشته باشد. در حالی که 80 درصد باقیمانده به عوامل و فاکتورهای دیگری مربوط است که گلمن یکی از این عوامل مهم را با عنوان هوش هیجانی بیان می کند (عباس پور اسفدن و همکاران، 1389).

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف نظری هوش هیجانی

تعریف عملیاتی هوش هیجانی

فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیقاتی درباره هوش هیجانی

بخش اول: هوش هیجانی 15
2 1 1) مقدمه 16
2 1 2) تعاریف و مفاهیم  هوش هیجانی 16
2 1 3): سیر تحولی  هوش هیجانی 19
2 1 4) اهميت هوش هيجاني 21
2 1 5) رویکردهای متفاوت به هوش هیجانی 22
2 1 6) مدل های هوش هيجاني 23
2 1 7) انواع هوش هیجانی( فردی و اجتماعی) 29
2 1 8) آموزش هوش هیجانی 29
2 1 9) روش های عملی افزایش هوش هیجانی 31
2 1 10) مهارت های هوش هیجانی 32

بخش دوم : پیشینه تحقیقاتی در مورد هوش هیجانی

2 4 1) پیشینه تحقیقات هوش هیجانی در ایران

2 4 2) پیشینه تحقیقات هوش هیجانی در خارج از ایران

منابع